dijous, 4 de març del 2010

LA VEU DE L'ART I DE LA MÚSICA

Què pot suposar per als Animals del Mar la veu de l'Art a la classe personificada en un artista, Jesús Belloso que a més és l'avi de l'Alba?


Ens agrada el negre? "És molt fosc", responen alguns nens i nenes.
Però, podem obrim llum amb unes papallones i... pot canviar de color amb aquests cartrons. Hi pensarem més!
A la roba per fer quadres de veritat dibuixem les nostres mans, en Jesús acabarà aquesta obra.
I sobre un quadre que ell ha començat a pintar pintem nosaltres, els nostres colors, les nostres idees, les nostres pinzellades... Què hi apareixerà? Continuarem treballant i us ho explicarem.

Què pot suposar per als Animals del Mar dialogar amb la Música, personificada en l'Esteve que és el pare de l'Abril?



A tots i a totes ens uneix l'aire, el podem tallar i es torna a unir. Fa molts mil.lers d'anys els homes i les dones van descobrir que bufant amb força per un os foradat sonava. Hem vist que podem bufar en una ampolla, en una garrafa, en un tap de retolador i que els sons son aguts, greus, ens poden fer por, ens poden agradar...
Hem vist, amb l'Esteve, que hi ha moltes flautes diferents, que també ens expliquen com són altres pobles i altres gents, que per fer música xinesa necessitem flautes xineses que tenen els seus sons, per fer música índia necessitem flautes dels indis de Nordamèrica...
L'hem escoltat tocar la flauta travessera i ens ha encantat!

Què ens poden aportar aquestes vivències?

1 comentari:

  1. Hola nens i nenes de la classe dels Animals de la mar, som na Susi mestra d'Eivissa que us vaig visitar a l'octubre. He vist quina feina heu fet amb l'art, la pintura i la música i m'ha encantat.
    Per acabar us diré que tornaré a visitar-vos a l'Abril, ja hem contareu en persona quines altres coses heu après. Milers de B7s.

    ResponElimina